Alla inlägg under december 2010

Av annica johansson - 13 december 2010 14:30

   Luciafirande på förskolan

     Kalle lussar för mormor



I morse lussade Kalle för mormor medans Hugo, jag och Stefan åkte till Hugos förskola. De firar lucia ute med sång och sedan fika inne. Vi tyckte att det var för kallt för Kalle så han fick vara hos mormor. Hugo var duktig på att sjunga men han bytte ibland ut texten i sången till "mormor, mormor.." Ja han älskar sin mormor han:) Så söt!



Av annica johansson - 12 december 2010 08:48

Bilder från helgens aktiviteter. Klicka på bilderna för att få dem större.



      3:e advent!



                          

  

Av annica johansson - 11 december 2010 19:47

Julbordet igår var toppengott! Kul att träffa kollegorna också.


Idag har vi (= Stefan) satt upp taklister, lampa, fönsterbräda och dörrfoder. Det blir så fint! Nu vill jag bara iväg och shoppa lite fina saker till Kalles rum så att det blir mysigt.


Hugo och Stefan var ute i skogen och åkte bob förut. Inte bara negativt med all snö.


Nu sover Kalle och snart Hugo. Jag och Stefan ska mysa med glögg och pepparkakor. Gott det!


Trevlig kväll!

Av annica johansson - 10 december 2010 10:47

Oj oj vad dagarna går! 2 veckor kvar tills julafton. Ikväll ska jag på julbord med jobbet. Ska bli trevligt.


Denna helg ska vi göra klart Kalles rum. Sedan är det bara att inreda!


Tänkte skriva mer men hör att Kalle har vaknat så det får bli mer sen.



Av annica johansson - 7 december 2010 15:54

På Hugos förskola, både på nuvarande och förra avdelningen, är de så bra på bemötande. Då menar jag att de är positiva men ändå berättar det som varit mindre bra under dagen. Ett exempel kan vara att Hugo har varit trotsig och testat vart gränserna går, men att de sedan även berättar det som varit bra (ätit bra, varit glad, lärt sig något nytt etc) Då är det lättare att ha den positiva känslan med sig hem. Förstår ni vad jag menar? Det väger upp liksom.. Ofta är det bara positiva saker förstås och det är ju ännu bättre.


Nu fylls vårat hem med Lucia-sånger. Som den musikaliska sångfågeln Hugo är så har han lärt sig nya sånger. Det är så mysigt!


Jag och Kalle har handlat julklappar idag. Snart är vi klara! Jag kan inte riktigt fatta att det snart är jul.


Kalles rum börjar ta form. Golven  är klara, väggarna målade och golvlisterna uppsatta. Nu ska taklister, dörrfoder, wallies och fönsterbräda upp. Och mormor ska sy gardiner. Att inreda är kul så det är inte jobbigt. Skulle vara skönt att vara klar innan jul..



Av annica johansson - 5 december 2010 07:55

  



Av annica johansson - 4 december 2010 22:00

        


Förrätt                            Varmrätt                         Efterrätt



Förrätt: Toast skagen

Varmrätt: Lime och lax-pasta

Efterrätt: Stefan    

Av annica johansson - 2 december 2010 15:31

Nu i eftermiddag var det en toppenmellis hemma hos oss.  Hugo åt 2 1/2 smörgåsrån med smör och ost. Jag kom då att tänka på att jag kanske skulle berätta lite om Hugos matsvårigheter.


Som jag har berättat tidigare så har Hugo en PEG på magen. Det är som en liten knapp där han får den mesta av sin näring igenom. Man kopplar på en slang på PEG:en och sedan sprutar man in näringen (som tunn välling ungefär..) Varje måltid är på 200 ml och han får det 5 ggr per dag.


Ni som har läst de tidigare inläggen om våran "Prins annorlunda" vet att matsvårigheterna började när Hugo var bebis. Vi, och Hugo, har kämpat mycket med att han ska lära sig äta. Det är så självklart för de flesta att deras barn äter. Även om de kanske kan vara kräsna med maten så äter de i alla fall. Ja, i alla fall så är Hugo känslig i munnen. När han var yngre så kräktes han lätt. Hans muskulatur i munnen är också försvagad och det gör det svårare för honom att bearbeta och svälja maten. Allt detta har blivit bättre men det är en lång bit kvar tills PEG:en kan tas bort. Ja det är vår förhoppning och vår övertygelse om att det en dag kommer att ske.


Så ni förstår att det är stor glädje hemma hos oss när Hugo äter 2 1/2 smörgåsrån med smör och ost. Andra favoriter är våfflor, pasta, chips och riskaka med pizzasmak. Han tokälskar korv och köttbullar men det är svårt för honom att svälja så det hamnar ofta i kindhålan.


Han är duktig vår Hugo. Vi kan ibland tycka att det går långsamt med ätutvecklingen men tänker man efter så har han gjort enorma framsteg. Bara att fortsätta!

Presentation

Följ med i mina berättelser om mitt liv- tillbakablickar i det som varit och det som är nu. Jag är gift med Stefan och vi har två fina pojkar, Hugo född i februari 2006 och Kalle som är född i juni 2010.

Annica

  

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10 11 12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards