Alla inlägg under maj 2011

Av annica johansson - 19 maj 2011 10:42


I morse var Hugo till tandläkaren. Stefan var med honom och det gick väl bra.. Hugo gillar ju verkligen INTE tandläkare eller doktorer så vad jag förstod på Stefan så gick det ändå ganska bra.. Han blev väl arg i slutet men han var glad när han kom hem.


Det är en riktig så´n där "tölig" period nu. Eftersom det är svårt för mig att gå ut med båda barnen på eftermiddagarna så blir Hugo så uttråkad! Minst sagt!! Han kan verkligen inte låta Kalle vara i fred. Igår var han omöjlig. Jag tycker synd om honom också för han mår ju inte gott själv när han inte kan slappna av i Kalles närvaro. Ibland kan han ju det naturligtvis men inte nu..


Så igår när Stefan kom hem så åkte jag och Hugo till morfar en stund. Han blir som ett helt annat barn. Glad, go, "pratig", lugn och busig fast på ett härligt sätt. Min goa, underbara Hugo. Inte alltid så lätt med alla känslor! Vi hjälpte morfar att skruva ihop deras nya soffa. Jättefin! Sedan åkte vi och kollade på grävskopor. Det gillar Hugo  .


Snart vaknar nog Kalle, också en riktig goding. Söt, gosig, busig, glad och nöjd.


Jag kan tycka att livet är jobbigt och påfrestande ibland men jag är ändå så otroligt glad över mina pojkar - alla tre! De är bara så bäst!  


Hej då!



Av annica johansson - 17 maj 2011 09:38

Som ni förstår så är Stefan och jag ganska lika när det gäller att dra igång projekt. Ofta kanske jag är den som startar en idé men jag får honom nästan alltid med mig. Typ tapetsera, måla möbler, göra om i trädgården eller köpa nya möbler..


Jag har funderat lite på det här i ett par dagar nu.. Ni som läser bloggen har ju förstått att det går i ett här hemma. Fullt upp med barnen hela tiden plus allt annat! När det är "jobbiga perioder" här hemma med mycket trots och bråk (från barnens sida.. jag och Stefan är ganska lugna    ) så handlar det ofta bara om att "överleva". Det låter tufft men jag kan känna så vissa perioder. Bara barnen har det bra så får jag och Stefan klara oss på något sätt.


I alla fall.. När det är "lugna perioder" (mer harmoni) så mår vi så gott! Men då ska ni veta, då drar mina hjärnceller igång och börjar fundera på nya projekt. Varför inte njuta av att det faktiskt är LITE lugnare än vanligt. Nej då ska det göras saker hela tiden! Ni skulle bara veta vad som rör sig i min hjärna   , jag har tusen ideér som jag vill förverkliga..


Måste lära mig att slappna av! Vad har hänt med mig? Jag som i grund och botten är ganska lat (ja tyvärr..) kan inte vila.


Ja i alla fall så rullar det på här hemma. Hugo är som vanligt väldigt mycket "på" Kalle. Extremt mycket. Det var så tydligt i helgen: Hugo var frustrerad och irriterad på Kalle samtidigt som han gillar Kalle och tycker om när Kalle skrattar åt saker som han gör. Det blir väldigt jobbigt för Hugo när han inte kan hantera sina känslor. När Kalle sov på förmiddagen och på eftermiddagen så blev Hugo som ett helt annat barn.. Lugn och go! Jag hoppas så innerligt att det kommer bli bättre med åren (förmodligen) och att Hugo lär sig att slappna av när Kalle är i närheten. De är ju så underbara båda barnen men det blir jobbigt att ha dem tillsammans. Men vi kämpar på!


Hej så länge!

Ps. Började ett nytt "projekt" i går.. Mer info någon annan dag, hihi..


Av annica johansson - 14 maj 2011 19:53

Uj uj vad jag är trötter! Vaknade 03.50 i morse ( i natt!!) och kunde inte somna om.. Hur tråkigt är det på en skala..?


Idag har vi haft min snälla pappa på besök. Eller rättare sagt så har han hjälpt oss med att skruva ihop möbler. Stefan och pappa åkte till Ikea och köpte de möbler som vi hade kollat ut. En vit skänk och ett vitt skrivbord. Jättefint! Så de har skruvat och skruvat hela dagen.. Hugo hjälpte till också, jätteduktig  .


   

 

 

 

 

 

Det måste finnas mycket orm nu.. Jag tog en långpromenad med Hugo och då såg vi två (!) ormar. En ganska så lång och en mindre.. Så på bara några dagar har vi sett tre ormar. Inte kul!


Om någon vill ha vårt gamla skrivbord så får ni det gratis, bara att hämta. Så här ser det ut:


 

Nej nu ska jag vila! Somnar nog tidigt i kväll. Men har en film som jag vill se så vi får se om jag kan hålla mig vaken.


Trevlig kväll!

Av annica johansson - 11 maj 2011 14:25

  

För ett tag sedan var Kalle, jag och mamma på Ikea och där tog de kort på barnen. Kolla vad fin Kalle är  


   

I morse kom sopbilen och Hugo var snabb som blixten ut på altanen. Drog fram en stol så att han skulle se bättre:


   


   Spanar neråt gatan..    

       

Hej då!

Av annica johansson - 10 maj 2011 10:49


Igår em var Hugo och jag ute på en promenad. På en liten skogsväg såg vi en orm! Ja jag blev livrädd.. Det var väl en lite snok eller något (kan inte mycket om ormar) men usch så äckligt! Tog kort på den men jag var en bit bort så den syns knappt  .


   

Ser ni den..? Nej det är inte en pinne..


När vi kom hem lekte vi lite på gården och Hugo blev helt faschinerad av ljudet av bina som surrade på blommorna. Kolla så nyfiken:


 

   

 

Skräckblandad förtjusning. Sötnisse!


Vilket härligt väder det är idag, underbart!


Hej då!

Av annica johansson - 9 maj 2011 10:36


Lite bilder från helgen


Albins kalas:


   


   

Albin till vänster, Kalle till höger. Som vanligt så glömmer man bort att ta kort men några blev det i alla fall.


Några Kallekort:


   

Kalle älskar att leka i Hugos rum.


Och så här blev det när vi tapetserade:


   


   Fint va?


Och en bild på mig och Hugo:


             


Ha det gott!

                    

      

Av annica johansson - 8 maj 2011 10:33


Ja jösses vad vi hittar på.. Vi är nog ganska så impulsiva här hemma! Igår kom vi på att vi ville tapetsera en vägg så Stefan tapetserade med täcktapet och i morse stuvade vi in barnen i bilen och åkte och köpte tapeter. Inte så lång betänketid när det gällde valet av tapet men jag tror att det kommer bli jättesnyggt! Har lyckats "lura" hit min pappa i em så han får hjälpa Stefan medan jag tar hand om barnen  Han får mat som tack för hjälpen. Innan mamma åkte till Spanien så sa hon: ta det lugnt nu! Japp, så var det med det, hihi! Nej men ärligt talat så kan jag gilla "positiv stress" om ni förstår vad jag menar..


Igår firades Albin (barnens kusin) som har fyllt 1 år. Många säger att Kalle är lik mig till utseendet och jag kan säga att han är lik mig när det gäller sötsaker också  . Han älskar tårta!


Ha en bra (och lugn..) söndag!

Av annica johansson - 6 maj 2011 14:41


Detta har varit en bra vecka. Intensiv (som vanligt) men bra!


Idag har min mamma åkt till Spanien och ska vara borta i 4 veckor. Lång tid.. Skönt för henne men det blir tomt utan henne "i närheten". Hon är ju alltid så snäll och ställer upp och hjälper mig med barnen  .


Det blir dans i em. Ska bli kul! Sedan fredagsmys!


I går var jag och Kalle och hälsade på Lisa som är en barndomsvän till mig plus att vi har jobbat tillsammans på Lunna förskola. Hon bjöd på god soppa, mums! Trevligt var det. 


Nej nu sover Kalle eftermiddagsluren och jag ska gosa lite med Hugo.

Ha det gott!

Presentation

Följ med i mina berättelser om mitt liv- tillbakablickar i det som varit och det som är nu. Jag är gift med Stefan och vi har två fina pojkar, Hugo född i februari 2006 och Kalle som är född i juni 2010.

Annica

  

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards